|

EXKURZE DO PRAHY – „Jak rosteme s knihou“

V pátek 12. 5. 2017 se 13 žáků  ze 6. – 8. ročníku zúčastnilo v Praze 23. Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu. V měsíci březnu se totiž děti ze 4. a 6. – 9. ročníku zapojily do celostátního soutěžního literárního projektu:

„Rosteme s knihou“.

Žáci měli za úkol napsat, jak a čím je ovlivnila kniha, co pro ně knížky a čtení znamenají. Do uvedené soutěže bylo porotě odesláno celkem 1108 prací z celé České republiky. A mezi tolika pracemi byla ve druhé soutěžní kategorii (2. stupeň ZŠ) vyhlášena v první desítce i práce našeho žáka 9. ročníku – Dominika Zajíčka – Práce Dominika Zajíčka (pdf). Gratulujeme. Dominik si osobně přijel do Prahy ocenění převzít. Žáci z 2. stupně naší ZŠ, kteří také soutěžili, si nenechali uvedené slavnostní vyhodnocení ujít.

Pro účastníky to byla akce s nezapomenutelnými zážitky. Dozvěděli se mnoho zajímavého ze světa knih, přivezli si spoustu materiálů. Na veletrhu osobně potkali mnoho známých osobností z televizní obrazovky. Největší zážitek měli z focení s hercem Lukášem Hejlíkem, kterého znají ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě.

Velkým hitem současnosti ve světě knih jsou AUDIOKNIHY.  Zájem o ně velmi stoupá. Známá česká herečka Hana Maciuchová převzala ocenění právě za nejlépe namluvenou audioknihu. Tato velmi  sympatická dáma všechny zaujala svým milým chováním, vystupováním a nebývalou skromností.

http://www.rostemesknihou.cz/jak-vyrustam-s-knihou-10-nejlepsich-praci-aa3333/