Výlet 1., 2. a 3. třídy

aktualizováno 13. 6. 2018 – přidány fotografie

7. června jsme prožili veselý den ve vyškovském ZOO a DinoParku. Byl to výlet, jak má být – něco poznání a dobrodružství, něco sportu a odpočinku, a hlavně hodně legrace. Jízda Dinovláčkem byla zážitkem sama o sobě – kolemjdoucí se na nás smáli a mávali nám.

DinoParku nás uvítal řev pohyblivých dinosaurů, kteří tak vyděsili jednoho třeťáka, že se na ně vrhl a začal se s nimi bít! Po představení ve 4D kině jsme si prohlédli pravěké ještěry, výstavy a atrakce v přírodním prostředí Marchanického hájku a vydali jsme se zpátky do současnosti.

ZOO byla domestikovaná zvířata z celého světa, ale mnohé přesto nejvíce zaujal „Dvoreček naší babičky“. Zblízka jsme viděli, a také nelibě cítili, hospodářská zvířata, která kdysi pobíhala na každém venkovském dvorku. Dnes už je známe jen ze školních učebnic a z televize. Zajímavý byl také hanácký statek, kde bylo všechno – od historického vybavení domácnosti a starodávného nářadí a strojů, přes výstavy ze života včel a chovu holubů, až po expozici současného zpracování odpadů. Dovádění na prolézačkách, nákupy dobrůtek a suvenýrů, ale i cesta luxusním autobusem, korunovaly pěkný den.