Beseda s příslušníky Policie

Dne 9. 4. 2019 proběhla v naší základní škole beseda s příslušníky Policie ČR v rámci prevence rizikového chování žáků.

Preventivní přednášku pro žáky 3. až 8. ročníku připravili příslušníci Obvodního oddělení Policie České republiky Konice a Oddělení tisku a prevence Územního obvodu Prostějov.

Policisté měli pro žáky 3. a 4. třídy připravenou zajímavou a poutavou přednášku. Při ní si žáci zopakovali, jak se správně chovat na silnici jako chodci i cyklisté. Dozvěděli se, jak se zachovat v kritických situacích – jako je obtěžování cizí osobou nebo nález nebezpečných předmětů. Žáci vedli s policisty živou debatu a měli možnost ptát se na vše, co je zajímá.

Na konci přednášky si žáci vyzkoušeli policejní čepice, pouta, neprůstřelné vesty a potěžkali obušky. Někteří si mohli i fouknout „do balónku“. Žákům se setkání s policisty velmi líbilo, odnesli si i dáreček – omalovánky.

Mgr. Pavla Freharová

Žáci 5. – 8. ročníku absolvovali poutavou přednášku o rizicích, která v posledních letech vzrůstají v souvislosti s masivním šířením a neopatrným užíváním sociálních sítí. Příslušníci Policie ČR jim na skutečných případech věkově příbuzných dětí vysvětlili nebezpečí, kterým se mohou vystavovat svým nerozumným počínáním. Žáci se ptali, diskutovali a snad se i dostatečně poučili.

Mgr. Anežka Dohnalová