Fotografická soutěž v 7. ročníku

Žáci 7. ročníku jsou fajn partaŠimon, Vojta, Honza, Vítek, Libor, Míša, Aneta a Adéla.
Panují mezi nimi  kamarádské vztahy a rádi si pomáhají. Jejich třídním maskotem je malý křeček Timmi, o kterého se v naší třídě  všichni poctivě starají.  Tito žáci se umí nadchnou pro jakoukoli věc a výzvy přijímají s nadšením. Nejinak tomu bylo, když jsem je seznámila s podmínkami fotografické soutěže, kterou vyhlásil „REGION HANÁ“ – https://www.regionhana.cz/cs/skolstvi/fotograficka-soutez-2019/

na téma:   „Náš region, náš domov“.
 
Všichni okamžitě s účastí souhlasili. A tak jsme se v pondělí 15. 5. 2019 dopoledne vydali objevovat krásy a zajímavosti našeho regionu – obce Brodku u Konice. Kromě Míši, která byla nemocná, se zúčastnili všichni. Mohu říci, že fotografování všechny opravdu nadchlo, ne-li přímo pohltilo. Vycházka vedla k brodeckému rybníku, dále pak za kostel, směrem k Babylonu. A fotografovat bylo opravdu co!
 
Každý si fotil to, co ho právě zaujalo. Mnozí se skláněli ke kytkám, keřům, stromům, objevovali krásy detailů, Šimonovi neutekl malý hlemýžď, který se určitě před námi chtěl ukrýt. Někteří se málem ztratili v řepkovém poli.  S údivem jsme všichni „koukali“, jak se okolní krajina probouzí ze zimního spánku a hlásí se o první jarní paprsky.
 
Trošku nám byla zima, ale to nikomu nevadilo. Hřál nás totiž  všechny pocit, že jsme viděli naši vesnici Brodek u Konice a okolní krajinu tak, jak bychom si jí ani běžně nevšimli. Moc jsme si naši společnou „fotografickou“ vycházku užili.
 
Sedmáci  nejsou žádní profesionální fotografové. Fotografování se teprve začínají učit. Ale na jejich práci si cením píle a radosti, s jakou se pustili do soutěžení.  Jejich dílka jsou jednoduše amatérská, ale všichni se shodli na tom, že je tato činnost – fotografování – velmi bavilo a že v něm budou i do budoucna sami pokračovat.
 
 Zapsala: Mgr. Renata Fialová, třídní učitelka 7. ročníku