Výlet 4. třídy

Žáci 4. třídy se vydali za zvířátky do ZOO na Svatém Kopečku u Olomouce. Hned v úvodu si měli možnost prohlédnout sbírku exponátů, kde zjistili, jaká je na omak kůže žirafy nebo jaguára, jak velké jsou rozdíly ve velikosti ptačích vajíček, nebo jak rozeznáme geparda, levharta a jaguára. V rámci komentované prohlídky průvodkyně žákům vysvětlila, co je roh a co paroh, a ukázala rozdíly v barvě a tvaru peří různých druhů ptáků. Žáci měli také možnost osobního kontaktu s ježčí samičkou, o které se dozvěděli spoustu nových informací. Jednalo se o ježka bělobřichého pocházejícího z Afriky.

Největší radost však žáci měli z krmení žirafy a surikat. Všichni si vyzkoušeli, jak nakrmit nejen žirafího samce, ale i surikaty, kterým tak dopřáli dopolední svačinku. Průvodkyně pak žáky zavedla k pavilonu opic, kde kočkodan Milouš ukazoval žákům své mládě. Navštívili také kamerunské kozy, které si mohli pohladit.

Následovala společná procházka po ZOO, zde si žáci zopakovali znalosti z oblasti přírody. Nemohl chybět ani Lanáček, kde v lanové dráze čekala žáky spousta překážek a zábavy. Na závěr nechyběl ani nákup oblíbených suvenýrů a zmrzliny. 

Ve škole si potom žáci povídali o výletě a čekal na ně pracovní list, který si společně doplnili. Žákům se školní výlet velmi líbil, posílili tak svůj pozitivní vztah ke zvířatům. Mnohé informace určitě využijí i v hodinách přírodovědy.

Mgr. Michaela Šustrová