Výlet do Divadla Spejbla a Hurvínka

Tento školní rok provázela třeťáky ve vyučování postava Hurvínka. Zatímco první školní den někteří žáci Hurvínka neznali, během roku se stal pro všechny opravdovým kamarádem, a tak se více než polovina třídy v neděli 19. 6.  vypravila se svými rodiči, sourozenci i prarodiči do Prahy do Divadla Spejbla a Hurvínka.

Jeli jsme společně vlakem z Olomouce a Hurvínka jsme samozřejmě vezli s sebou. Protože byl ale uvězněn v cestovním zavazadle, poslal po Žerykovi dětem vzkaz, ve kterém se ve vlaku dozvěděly, kam je Hurvínek v Praze zavede.

Z Malostranského náměstí jsme se vydali na Karlův most, přečetli jsme si legendu vztahující se k domu U Obrázku Panny Marie, podívali jsme se na Čertovku, na Kampě jsme si prohlédli Werichovu vilu, Sovovy mlýny, a svačinu jsme si snědli ve Skautském institutu, který sídlí v domku, kde se natáčela komedie „Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách.“

V divadle jsme zhlédli moc pěkné představení „Hurvínkova cesta do Tramtárie“. Snad největším zážitkem pro nás všechny byla prohlídka zákulisí, kde nám loutkoherci povyprávěli o své práci a hlavně nám dopřáli osobní kontakt s Hurvínkem, Máničkou, paní Kateřinou i panem Spejblem. Děti předaly „taťuldovi“ přání kde Dni otců, které s Hurvínkem ve škole vyrobily a pak už nás čekala jen cesta domů rozpáleným vlakem.

Mgr. Marta Heraltová