Dušičky a Halloween ve školní družině

23. 10. 2023 se ve školní družině konala akce s názvem – Halloweenská party, kterou si pro nás připravila praktikantka Tereza, která je studentkou SPgŠ. Děti plnily nejrůznější soutěže – přenášení čarovné perly, běh přes strašidelný les, hod na duchy. Další úkoly děti plnily u stolečků – skládaly dýňové puzzle, strašidelné sudoku, hledaly stíny strašidel. Poté jsme si společně zatancovali na bubudiskotéce a zahráli naši nejoblíbenější hru – Židličkovanou. Na závěr nás čekalo sladké potěšení, které si děti přinesly a připravily.

Děkuji rodičům a dětem za dobroty a sladkosti, za přípravu kostýmů pro děti.

24. 10. 2023 jsme si ve školní družině povídali o Památce zesnulých (Dušičky) a Halloweenu. Jaké tradice a zvyky se dodržují u nás a ve světě. V tento den se konalo „Dýňování ve školní družině“, kde si děti vyzkoušely vydlabávat a vyřezávat dýně (za pomocí vychovatelek). Během této činnosti děti zjistily, co se skrývá v dané zelenině. Dětem se povedlo vytvořit šest krásných dýní, které jsou umístěny před malou budovou ZŠ. Každé ráno dětem svítí na cestu do školy. Další den jsme navštívili místní hřbitov a prohlíželi výzdobu ke dni Památky zesnulých. 

Také jsme vyrobili „Lucerničky“, kde každé ráno s dětmi zapalujeme svíčky. Děkuji dětem za spolupráci – JSTE ŠIKULKY. Rodičům děkuji za dýně ze zahrádky.

Ing. Pavlína Vrátníková