Fotografická soutěž žáků 8. ročníku – „Region Haná na fotografii“

Letos jako by se počasí doslova pobláznilo. Kvůli teplé zimě jsme si pravých zimních radovánek moc neužili. Nezvykle teplý počátek dubna vybízel k procházkám do přírody za přítomnosti paprsků jarního sluníčka a příjemných letních teplot. Region Haná vyhlásil v březnu pro žáky základních školy fotografickou soutěž na téma – „Region Haná na fotografii“. 

Tato soutěž žáky 8. ročníku vybídla jedno odpolední vyučování do okolí školy, aby pořídili co nejlepší snímky. Vybaveni mobilními telefony se vydali směrem k brodeckému rybníku a dále směrem k Babylónu. Příroda už se pomalu probouzela, a tak děti nejvíce fotografovaly rozkvetlé stromy či zlaté deště. 

Fotografování všechny opravdu nadchlo, ne-li přímo pohltilo. A fotografovat bylo opravdu co! Každý si fotil to, co ho právě zaujalo. Mnozí se skláněli ke kytkám, keřům, stromům, objevovali krásy detailů. S údivem jsme všichni „koukali“, jak se okolní krajina probouzí ze zimního spánku a hlásí se o první jarní paprsky. Naši vesnici Brodek u Konice a okolní krajinu jsme viděli tak, jako bychom si jí ani běžně nevšimli. Moc jsme si naši společnou „fotografickou“ vycházku užili.

Zapsala Renata Fialová, fotografie pořídili žáci 8. ročníku