Fotografická soutěž

Region Haná vyhlašuje fotografickou soutěž pro žáky základních škol – téma ,,Náš region, náš domov“.

Podrobnosti k soutěži jsou uvedeny v přiložených propozicích a plakátku. Soutěž je určena pro 2 samostatné věkové kategorie: A – nejmladší děti až do 5. třídy včetně, a B – starší děti 6. – 9. třída. Děti si mohou vybrat z šesti různých témat (viz. propozice). Je jen na nich, zda si vyberou jedno téma, nebo si zvolí všechny.

                Fotografická soutěž bude probíhat v termínu od 1. dubna 2019 do 30. května 2019. Děti, které se této soutěže zúčastní, mohou zaslat do každého tématu maximálně 2 fotografie a to prostřednictvím e-mailu: fotosoutez@regionhana.cz , nebo přes úschovnu. Obdržené fotografie budou zveřejněny na stránkách Regionu HANÁ.

                Z každého tématu budou vyhodnoceny vždy 3 nejlepší fotografie. Na výherce čekají hodnotné ceny. Z kategorie prvního stupně (do 5. třídy) a kategorie druhého stupně (do 9. třídy) bude vždy vybrán jeden absolutní vítěz, na kterého čeká hlavní výhra: u mladších Profesionální dalekohled do přírody, a u starších Tablet pro práci s digitálními fotografiemi.

                Pro výherce ve všech 6ti kategoriích a obou věkových kategoriích je dále připraven den s profesionálním fotografem z Olomouce, Jiřím Vysloužilem, který uspořádá dětem dne 22. 6. 2019 workshop v Náměšti na Hané v zámeckém parku a Terezském údolí. Stráví s nimi dopoledne, naučí je základy focení, ovládání fotoaparátu, makrofotografii apod. Fotit budou krajinu, rostliny a zvířata. Dále dětem vytiskne i nejlepší fotografie. Přikládáme i plakátek na workshop Jiřího Vysloužila.

                Výhercům budou ceny slavnostně předány dne 15. 6. 2019 ve Slatinicích při příležitosti konané akce „Den zdraví lázní Slatinice“.

Fotosoutěž – propozice (pdf)

Ke stažení – souhlas se zpracováním osobních údajů (doc)