Výlet 7. třídy

Dne 14. 6. 2018 jsme se vydali se 7. třídou na školní výlet do míst jižní Moravy. Autobusovou dopravou z Brodku u Konice s přestupem v Prostějově a Brně jsme dojeli do Znojma, kde jsme si prohlédli jeho historické staré město s památkami a navštívili znojemské podzemí.

Naše cesta pak dále pokračovala autobusem do Vranova nad Dyjí a odtud pěšky k přístavišti Skalka (z důvodu opravy hráze), kde nás lodní doprava převezla k dalšímu přístavu Vranovské přehrady před pěší most, po kterém  jsme  došli do kempu Vranovská pláž. Po ubytování přišlo na řadu sportovní vyžití. Někteří žáci prověřili svou odvahu a šikovnost v lanovém centu ve sportovní zóně na pláži a následně si zahráli míčové hry. Příjemné prostředí a dobré počasí nám umožnilo si k večeři opéci u táboráku párky. Únava na sebe už nenechala dlouho čekat a tak jsme se uchýlili ke spánku do dřevěných čtyřlůžkových chatek.

Druhý den jsme se vydali z kempu stejnou cestou zpět do přístaviště Skalka a odtud rychlou chůzí na zámek Vranov nad Dyjí. Po prohlídce zámku a okolí nás autobus vezl zpáteční cestou směrem z náměstí Vranov nad Dyjí přes Znojmo, Brno a Prostějov do Brodku u Konice. Dle ohlasů všech zúčastněných se výlet s kamarádskou atmosférou a dobrým počasím vydařil.