„AHOJ, ŠKOLO“

„AHOJ, ŠKOLO“,
 
         řekli si ve čtvrtek 28. 6. 2018  šesťáci a sedmáci. Se školou se totiž rozloučili společným poznávacím výletem do Čech pod Kosířem. Zpočátku této akci počasí nepřálo, ale přeci se během dopoledne „uplakané“ nebe umoudřilo, a tak nikdo z účastníků  vůbec nezmokl ani nepromokl.

 
      Cílem výletu byla komentovaná prohlídka zámeckého parku s odborným výkladem, ale protože předtím celou noc pršelo, nebylo by moudré brodit se promoklým zámeckým parkem. Náhradním programem se tedy  stala prohlídka zámeckých prostor, které jsou spjaty s významným českým malířem Josefem Mánesem, který zde maloval výjevy ze života na Hané.
 
     Mezi šesťáky i sedmáky jsou někteří dobrovolní hasiči, a tak nejen pro ně byla zajímavým zpestřením prohlídka HASIČSKÉHO MUZEA.  Určitě se celá akce vydařila. A tak všichni  žáci se svými třídními paními učitelkami odjížděli z Čech pod Kosířem s pocitem, že se sem chtějí opět zase někdy podívat. Návštěva Muzea kočárů či výstup na místní vrchol Kosíře bude také velmi zajímavým výletem.  Ale to zase až někdy příště.