Okresní kola a okresní finále soutěže III. a IV. kategorie dívek a hochů ve florbale

V měsíci listopadu se naše žákyně a žáci 6. – 8. tř. zúčastnili turnaje AŠSK Prostějov ve florbale. Turnaj ve všech věkových kategorií probíhal v krásném prostředí Sportcentra – DDM v Prostějově, kde jsme kromě moderní haly mohli obdivovat také vzornou organizaci a velmi dobré výkony rozhodčích. Bohužel k dosaženým výsledkům minulého roku jsme měli tentokrát opravdu daleko. Loni se našim deváťákům a osmákům podařilo v obrovské konkurenci prostějovských škol obsadit v okresním finále úžasné 3. místo.

První soutěž tohoto roku proběhla 8. 11. 2018 a o titul přeborníka okresu ve IV. kategorii děvčat bojovalo za 8. a 9. tř. družstvo ve složení Simona Milarová (9. tř.), Martina Kulišová (9. tř.) a žákyně 8. tř.: Dostálová Tereza, Mazalová Kateřina, Sekaninová Ema, Slabionová Miriam a Kulišová Eliška obsadili 6. místo. Jedinou branku našeho družstva zaznamenala Simona Milarová. Dobrý výkon, díky pravidelnému tréninku, podala také Ema Sekaninová.

Dne 15. 11. 2018 proběhlo okresní kolo ve III. kategorii hochů. Družstvu ve složení žáků 6. tř.: Grepl Matyáš, Vodák Ondřej, Langer Ondřej, Suchomel Michal, Marek Jan, Selig Ondřej, Zatloukal Martin a žáků 7. tř.: Grepl Libor, Langer Vojtěch, Tesař Jan, Koudelka Vít, Zahálka Šimon se podařilo výhrou jednoho zápasu nad ZŠ Klenovice postoupit do okresního finále, kde se nám bohužel nepodařilo vyhrát ani v jednom zápase, a v okresním finále jsme dne 21. 11. 2018 obsadili poslední 8. místo. Nejlepším naším střelcem byl Jan Marek. Je třeba si však uvědomit, že soutěže se v této kategorii účastnilo 25 škol. Z tohoto hlediska je celkové umístění našeho družstva velmi pěkné. Gratulujeme.

Asi největší zklamání však zažili 19. 11. 2018 naši osmáci a deváťáci. Družstvu ve složení Otevřel Petr, Zemánek Roman, Franc Jan, Franc Vojtěch, Švancara Miroslav, Nehera Tomáš, Kučera Samuel, Zatloukal Filip, Pejř Miroslav (všichni 9. tř.) a Le Filip, Franc Adam, Kotek Dominik z 8. tř. prohrálo všechny zápasy okresního kola a do okresního finále nepostoupilo. Pevně věříme, že se bude dařit v soutěžích, které nás čekají příští kalendářní rok 2019, a to ve volejbale a košíkové, a na prohru ve florbale co nejrychleji zapomeneme. Za bojovnost však patří všem našim dívkám a chlapcům velké poděkování.

Sportu zdar Ing. Mgr. Roman Tuček

Reportáž od soutěžících dívek:

Ve čtvrtek 8. 11. 2018 se žákyně z osmé a deváté třídy vydaly do Prostějova na turnaj ve florbale. Jednalo se o okresní kolo, kde mělo hrát sedm týmů. Nakonec hrálo pouze šest, sedmý tým nedorazil. Na hřiště jsme nastoupily jako první proti Brodku u Prostějova. To jsme prohrály 1:7, ale přesto jsme neztrácely naději. Druhý zápas jsme pouze pozorovaly a vymýšlely novou taktiku. Pan učitel Tuček nám sdělil, že pokud prohrajeme třetí zápas, který právě následuje, tak se umístíme na posledním místě a také by to byl pro nás poslední zápas v tomhle turnaji. S povzbuzením pana učitele Tučka a s nadějí jsme „vběhly“ na hřiště. Po náročném a prohraném zápase, jsme odcházely do šaten. Tam jsme se smířily s prohrou a posledním místem v dnešním turnaji. Rozhodly jsme se, že půjdeme náš dnešní den zakončit do kavárny. Prohra nás mrzí, ale víme,  že to nebyl náš poslední turnaj a věříme, že příště se nám bude dařit více.  Jsme rády za pěkný den.

Martina Kulišová, Simona Milarová, Tereza Dostálová, Eliška Kulišová, Miriam Slabionová, Ema Sekaninová a Kateřina Mazalová.